İSTANBUL / SANCAKTEPE - Cengiz Topel İlkokulu

Yücel SARICA - Müdür

1969 yılında Sivas’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Sivas’ta tamamladı. Üniversiteyi Cumhuriyet Üniversitesi Tokat Ziraat Fakültesi´nde 1990 yılında Ziraat Mühendisi olarak tamamladı. 1998 yılında Marmara Üniversitesinde Pedogojik Formasyon Eğitimini tamamladı. 2012 yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler  Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetim Bölümünde, ´´Eğitim Ortamlarının İyileştirilmesinin Yönetici ve Öğretmen Motivasyonuna Etkisi´´ tezi ile yüksek lisansını tamamladı. 1990-1996 yılları arasında İstanbul Ümraniye ilçesinde sivil toplum kuruluşlarında faaliyet gösterdi. 1997 yılında Batman Ziya Gökalp İlköğretim okulunda sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. 1999 yılında İstanbul´a tayin oldu. Ümraniye ilçesinde Hüseyin Tolgacan Sipahi, Teletaş , İnanç Türkeş İlköğretim okullarında sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. Türk Eğitim Sen´de Ümraniye ilçe temsilciliği, 2 dönem Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu şube yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2005 yılında yöneticilik sınavında başarılı olarak aynı yıl Ümraniye 60. Yıl Cumhuriyet İlköğretim okulunda müdür yardımcılığına başladı. İstanbul Ticaret Odası İlköğretim okulunda iki yıl yöneticilik görevinde bulundu. 2015 yılında Sancaktepe Cengiz Topel İlkokuluna Müdür olarak atandı. Halen Sancaktepe Cengiz Topel İlkokulu, Cengiz Topel Ortaokulu ve Cengiz Topel Anaokulu müdürlüğünü birlikte sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.